SKOTSKÉ VEJCE
Skotské vejce
Ingredience:
Mleté maso 400g ( vepřové nebo hovězí)
1x Červená cibule na drobné kousky
2x Uvařená vejce
1x Čerstvé vejce
Bazalka: 3 lžíce
Nakládaná rajčata v oleji: 3 lžíce
Oregáno: 1 lžíce
Sůl
Recept je na 2 Skotská vejce:
Uvaříme si 2 vejce na tvrdo a necháme vychladnout.
Ve větší míse smícháme: maso, červenou cibuli, 3 lžíce bazalky, 1 lžíci oregána, 3 lžíce nakládaných rajčat, 1 čerstvé vejce a sůl ( asi 1/2 až 3/4 lžíce) a utvoříme z masa tuhou hmotu.
Hmotu si rozdělíme na dvě poloviny. V ruce si uděláme placku z jedné poloviny hmoty masa a zabalíme do něj vejce ( vytvoříme takovou masovou kouli). To stejné uděláme s druhou polovinou hmoty.
Obě masové koule dáme na plech s pečícím papírem a dáme do rozpálené trouby na asi 225 stupnu do trouby na 15min až 20min.
Podávat můžeme třeba se zeleninovým salátem.
Recept: Pavel Binder z paleo restaurace @mahostina v Brně- rozvoz jídel