KUŘECÍ NA KARI
Kuřecí na kari
Ingredience:
• 500g kuřecích prsou nakrájených na kousky ( asi 2cm)
• Ghí
• Sladké kari ( asi 3 lžíce)
• 2-3 plechovky kokosového mléka
• 10 menších žampionů nakrájených na pkátky
• 1 cuketa nakrájená na kostičky ( asi 1,5cm)
• Půlka brokolice rozdělená na manší růžičky
• 1 miska čerstvého špenátu
•Sůl
Postup:
Na Ghí osmažíme kuřecí kousky tak, aby se osmažily ze všech stran.
Když je maso osmažené, tak je vytáhneme z hrnce a dáme na chvíli na talíř.
Do výpeku nasypeme asi 3 lžíce kari koření a lehce osmažíme ( stačí 20 vteřín, aby se kari nezačalo přepalovat).
Na osmažené kari přilejeme kokosové mléko ze dvou plechovek a přivedeme k varu.
Do vroucí omáčky vrátíme osmažené kuřecí kousky, přidáme žampiony, cuketu i brokolici a osolíme.
Pokud v hrnci není dostatek omáčky, tak přidáme ještě kokosové mléko z plechovky.
Celou směs zaděláme poklicí a necháme dusit.
Ke konci přidáme do směsy špenát a ještě chvíli zaděláme poklicí a dusíme.
Vše je hotové, když zelenina změkne.
Dobrou chuť.