HOVĚZÍ ,, GULÁŠ”
HOVĚZÍ ,, GULÁŠ”
Zdravá varianta guláše je k nerozeznání od klasického.
Doporučuji použít farmářské nebo BIO maso a farmářskou zeleninu ( já nakupuji ve @farmboxcz ), sůl @naturalmallorca a Ghí id @ghicko
Ingredience:
• 500g hovězí klišky nakrájené na kostky
• 2x červená paprika nakrájená na kostky
• 2x cibule nakrájená na jemno
• 3x stroužek česneku nakrájené nebo prolisované
• asi 3 lžíce červené mleté bio papriky
• sůl
• 2 lžíce Ghi
Postup:
Na Ghi orestujete cibulku do zlatova. Na cibulce osmažíte maso ze všech stran, aby se zatáhlo. Na maso nasypete papriku a lehce orestujete. Dosolíte, nasypete cesnek, trochu soli a mletou papriku. Promícháte a zalijete horkou vodou. Přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíte 2h.
Až je maso horové, tak můžete z hrnce vyndat 3/4 množství z povařené papriky a rozmixovat tyčovým mixérem. Omáčku nalijete zpět do hrnce a zamícháte a guláš je hotov.
Jako přílohu je možné si udělat pečenou dýni. Dýni pokrájíte, osolíte, zalijete olivovým bio olejem a dáte péct na 250 stupňů asi 30min.
Na závěr můžete přidat zeleninový salá s olivama ?♀️
Dobrou chuť.